Sinopsis Cun

Blogger Yang Bajet Cun

oleh Mohd Isa pada March 30, 2011

Usah kata dalam dunia realiti sahaja ada gadis yang bajet cun, bajet lawa, bajet comel, bajet cute gitu dan menggedik sana sini, dalam dunia internet pun ada yang macam itu. Perasan cunlah tu, mulalah keluar kenyataan yang menggedik.

Ada juga blogger perasan cun selalu, keluarlah kenyataan yang ala-ala semua orang mahukan dia. “Saya sukalah mamat yang nyanyikan saya lagu tu tadi”, “Saya mahukan lelaki sekacak Fahrin Ahmad”, “Saya bla bla dan bla.” Itu baru perempuan, kalau lelaki pula?

Anda jawablah sendiri, Lisa Surihani, Heliza dan Fasha Sanda menjadi sasaran. Tiada pula kenyataan yang keluar macam ini, “Saya mahukan suami sekacak Sulaiman r.a” atau “Saya mahukan bakal isteri saya secantik Siti Khadijah.” Cuba cari, kalau ada. Doakan kepada beliau ya.

Apple iPad 2 Percuma

Itu sekadar mukadimah saya berkenaan sebuah lagi filem melayu yang bakal ditayang esok, filem Cun. Ini pun dah kira bajet cun juga, bila semua blogger buat entri pasal filem dan drama. Kira cunlah tu. :)

Filem Cun 2011

Sinopsis Cun

Luna Latisya seorang pengacara terkenal, bercinta dengan Ryan Hidayat, seorang pelakon. Program yang diacarakannya (Meletops) memerlukan beliau menerjah kehidupan peribadi selebriti tanahair. Yang terkini, ‘Meletops’ ke rumah Ryan Hidayat untuk kejutan hari lahirnya. Namun lain pula yang terjadi apabila Ryan ditemui bersekedudukan dengan seorang artis baru, Siti Senjakala. Luna berang lalu terus memandu pergi bersama Tom, pembantu peribadinya. Tom membawa Luna ke kampung halamannya di Utara Semenanjung. Sampai di kawasan kampung, kereta Luna tersekat di kawasan lumpur, memaksa Luna dan Tom bermalam di dalam kereta.

Keesokannya, mereka ditemui oleh Atan, kawan baik Tom di kampung. Mereka dibawa ke rumah Atan. Pada awalnya Luna sukar menyesuaikan diri dengan persekitaran kampung. Setelah beberapa hari, kereta Luna masih belum siap. Luna tiada pilihan, kecuali terus bermalam di rumah Atan. Namun keluarga besar Atan yang cepat mesra menyebabkan Luna mula menyesuaikan diri. Adik Atan, Manis, gadis `istimewa’ sangat sukakan Luna. Kereta sudah siap, tibalah masa Luna perlu kembali ke Kuala Lumpur. Luna yang mula jatuh hati dengan persekitaran dan orang-orang di situ meminta izin untuk tinggal lebih lama. Semua orang gembira dengan keputusan Luna. Luna dan Atan semakin rapat, walaupun sering tak sependapat.

Luna kini mengenali kehidupan kampung yang selama ini begitu jauh daripada dirinya. Daripada bermain lumpur di sawah, menunggang kerbau, hinggalah memasak di dapur kayu, semua sudah dipelajarinya. Orang popular sepertinya, lambat-laun pasti dapat dijejaki. Krew penerbitan ‘Meletops’ dapat menjejaki Luna. Ryan turut serta untuk memujuk. Luna tiada pilihan, kecuali pulang ke KL apabila Atan menghalaunya setelah menyangka Luna adalah tunangan Ryan yang selama ini cuba disembunyikan oleh Luna. Luna kini kembali mengacara. Candy, penerbit rancangan ‘Meletops’ sentiasa mahukan rancangannya mengungguli carta teratas. Tanpa pengetahuan Luna, Candy menjemput Atan menjadi tetamu rancangannya. Atan bersetuju. Merekapun bertolak ke KL menaiki lori Atan. Rancangan bersiaran secara langsung, Atan dibawa masuk… Luna dan Atan terkedu apabila bertentang mata. Atan marahkan Luna kerana menyangka Luna menipu dan mempermainkannya. Luna pula marahkan Candy kerana memperalatkan mereka berdua untuk menaikkan lagi carta rancangan ‘Meletops’

Sumber: Portal Perfileman Malaysia

Nota: Jangan lupa untuk menyokong projek terbaru Denaihati iaitu Network Blogger, untuk keterangan lanjut sila klik sini.

Jadi pembaca kami! 

Pengarang...

Blogging With Passion - Menulis blog sekadar hobi dan bukannya sepenuh masa. Berkongsi dan mendatangkan hasil. Terima kasih.

41 komen… baca komen di bawah atau tambah komen

afique 30 March 2011 at 8:10 am

dari sinopsis, macam best je. Maya Karin tuuu. hehe :P
afique recently posted..Artwork- Thinking Steve Jobs

Reply

Mohd Isa 31 March 2011 at 7:37 pm

tahu takpa, memang cun abislah kalau maya yang berlakon. hehe

Reply

Ayie 4 April 2011 at 12:26 am

Tengok maya karin je la ni ek? huhuhu
Ayie recently posted..Post Revisions WordPress

Reply

Mohd Isa 4 April 2011 at 4:40 am

haha, layan kot. :)
Mohd Isa recently posted..Tutorial Memaparkan Widget Twitter Tanpa Plugin

Reply

Fossil Malaysia 30 March 2011 at 10:03 am

Nampak mcm best jer.. lg pun maya mmg cun.. hehe.. ada gak org buat contest filem cun ni kt FB..
Fossil Malaysia recently posted..Coach Wristlet Wallets For Sale

Reply

Mohd Isa 31 March 2011 at 9:33 pm

uiks, siap ada contest ke? hadiah menarik ke?

Reply

Fossil Malaysia 31 March 2011 at 9:44 pm

A’ah.. ada contest.. hadiah dpt tiket wayang dgn sedikit cash rasanya..
Fossil Malaysia recently posted..FOSSIL Men Trifold Wallets

Reply

Mohd Isa 1 April 2011 at 4:02 am

menarik gak tu, tp aku noob skit pasal contest camtu. hehe

Reply

Nasrul Hanis 30 March 2011 at 10:07 am

Cun! Kena tengok nih :D

Reply

Mohd Isa 31 March 2011 at 9:34 pm

layan bro, teman tak sempat nak g cinema dah ni. tgu sedut je…hehe

Reply

iza 30 March 2011 at 10:22 am

As salam…
cun tak ——————————————————>
hehe…ini dah betul2 perasan…haha.
Nak balik kg tp banjir la pulak.
Jln nk ke padang melangit boleh lalu tak?
iza recently posted..Giveaway Special Dari Ar-rifkecom!! Khas Buat Anda- Ya Anda yang Sedang Membaca Entri Ini!!

Reply

Mohd Isa 31 March 2011 at 9:36 pm

padang melangit tak tahulah plak, yg tau start bintong smpi arau air dah naik…tp hari ni dah start surut balik kot…

Reply

bardboo 30 March 2011 at 10:42 am

maya karin memg cun..hehe

Reply

Mohd Isa 31 March 2011 at 9:36 pm

tau takpa…comel gitu…

Reply

wandisini 30 March 2011 at 12:10 pm

dengan penug bangga diri…aku merasakan diri ini kacak seperti remy ishak lah…heheh…bajet hensem je
wandisini recently posted..Kerjaya Sebagai Blogger

Reply

Mohd Isa 31 March 2011 at 9:37 pm

haha, power2…bajet hensem abis tu…

Reply

eja 30 March 2011 at 12:29 pm

eja tak sabar nak tgk cerita nih…lg2 hero encem awk lawa..aha
eja recently posted..Anugerah 1

Reply

Mohd Isa 31 March 2011 at 9:38 pm

tahu takpa, mesti lawak abis ni…:)

Reply

Mus 30 March 2011 at 1:47 pm

harap movie ni mmg cun..
aku lama dah tak masuk panggung
Mus recently posted..Kembali Kepada Yang Asal

Reply

Mohd Isa 31 March 2011 at 9:38 pm

samalah bro, dah lama tak masuk panggung ni…bosan betul duk perlis ni…takda panggung…

Reply

nurmisnan 30 March 2011 at 2:55 pm

kena tengok nih
mesti kelakar… i like Maya Karen
nurmisnan recently posted..Mak ohhh Mak

Reply

Mohd Isa 31 March 2011 at 9:39 pm

hehe, layan…maya karin terbaik…

Reply

Anarm 30 March 2011 at 3:36 pm

tunggu link download.. keh3..
Anarm recently posted..Cara Optimize Database Blog WordPress

Reply

Mohd Isa 31 March 2011 at 9:40 pm

haha, sabar2…:)

Reply

hanani 30 March 2011 at 3:56 pm

hahaha..ingatkan awek mana la yang bajet cun..suprise.. :)

Jom baca ni: EBOOK Kuasai Industri 2015..
hanani recently posted..Discover Your Miracle with Lancôme Maqui Miracle

Reply

Mohd Isa 31 March 2011 at 9:41 pm

uiks, memang ada kot. ce cari…

Reply

anajoe 30 March 2011 at 7:46 pm

kekeke…wat suspen je bace tajukk.pe2 pun tgok trailer cter cun ni mmg lawakk best,..
anajoe recently posted..Dapat Berapa Result SPM

Reply

Mohd Isa 31 March 2011 at 9:42 pm

hehe, napa? ana terasa yerk? tp ana memang cun pun, kalau takda bf ckp tau. nak ngorat. :P

Reply

naz 5 April 2011 at 4:05 pm

FFFUUUU, tajuk nak dapat banyak clickthrough. kekekeeke. Btw, hi cik anajoe. :D

Reply

Mohd Isa 5 April 2011 at 8:00 pm

ko gak yg ajar aku…haha…uiks…menggatal plak dia kat sini yerk…

Reply

anajoe 5 April 2011 at 8:17 pm

kekeke…dan2 je.ti ana nk bg tajuk cmtuh gak lah. :P
anajoe recently posted..GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA !

Reply

Mohd Isa 5 April 2011 at 9:05 pm

haha, boleh ana. test la wat tajuk camtu, blogger bajet macho. jgn lupa tag nama saya. hehe

syahrilhafiz 31 March 2011 at 2:45 pm

ceh, tipah tertipu bang..ekeke
aku ingat aku bajet kacak..:DDD
syahrilhafiz recently posted..5 blog paling kerap dilawati 2011

Reply

Mohd Isa 31 March 2011 at 9:43 pm

uiks, kalau ko bajet kacak. aku lagi kacak kot. :P

Reply

Ekspresi Ruang 1 April 2011 at 7:54 am

citer ni nampak cam best gandingan diorang berdua. nak gi tgk la nanti :)
Ekspresi Ruang recently posted..Masterchef Akan Datang Ke Malaysia!

Reply

Mohd Isa 2 April 2011 at 3:05 am

betul tu bro, memang best la kalau dorg berlakon. :)

Reply

Amirez 1 April 2011 at 9:38 pm

tunggu kat astro jelah nampaknya hehe

Reply

Mohd Isa 2 April 2011 at 3:06 am

astro 1st boleh bro, tgk la 24jam. hehe

Reply

Ayie 4 April 2011 at 12:27 am

Adeh, rupa-rupanya review filem
Ayie recently posted..Post Revisions WordPress

Reply

farah 19 April 2011 at 5:40 pm

ape name kg tuh .. n dekat mane .. alor star ke jitra ke mane ke .. sgt berminat .. n jaoh tak dari airport

Reply

Mohd Isa 20 April 2011 at 10:42 pm

kat alor setar tak silap, sebab dia ada ckp balik kg tom kat alor setar…

Reply

Hantar Komen

CommentLuv badge

Sebelum:

Selepas: