mood blogging

Mencari Mood Blogging Kembali

oleh Mohd Isa pada November 19, 2012

Mood blogging kembali? Sebut sahaja mengenai mood blogging rasa macam sudah berjuta kali melafazkannya. Dari mula berjinak dengan blog, hinggalah sekarang. Dari mula untuk melepaskan tekanan hinggalah menjadi satu rutin harian.

Kalau diikutkan mood untuk blogging memang rasa 50-50 sahaja, sama ada ingin teruskan atau pun tidak. Tambahan pula apabila sudah mempunyai kerja, masa kian sempit dan berkurangan untuk menulis blog.

Tambahan pula dengan idea untuk menulis sesebuah artikel agak perlahan walaupun banyak bermain di fikiran. Istilah blogging di dalam kehidupan seharian juga semakin berkurangan, tetapi kerana sayangkan blog ini. Pelbagai cara dan kaedah dicuba untuk menaikkan kembali mood blogging ini.

Mood Blogging Kembali Setelah Berjumpa Rakan Blogger

Baru-baru ini saya telah bercuti selama seminggu untuk berehat dan menenangkan fikiran, di samping itu juga mencari ilham untuk mengembalikan mood blogging ini. Alhamdulillah saya telah diberi kesempatan untuk bertemu dengan beberapa usahawan internet dan blogger yang telah lama dikenali.

Lepak dengan rakan blogger memang best, maklumlah masing-masing mempunyai minat yang sama. Walaupun tidak 100% sama, sedikit pun jadilah. Itu sudah cukup untuk memberi kesan kepada saya untuk terus menceburi bidang blogging ini.

Oleh kerana sayangkan blog ini, insyaAllah saya akan mula menulis dan berkongsi pelbagai artikel untuk dimuatkan di dalam blog ini. Apa-apa pun, saya ingin meminta bantuan daripada para pembaca untuk menyumbangkan sedikit idea dan pandangan berkenaan dengan perkara atau topik yang saya perlu tulis dan mampu menarik minat pembaca lain.

Diharap anda semua dapat membantu saya untuk mencari mood blogging agar mampu berkongsi bahan bacaan yang menarik untuk anda semua. :)

Mood Blogging

Jadi pembaca kami! 

Pengarang...

Blogging With Passion - Menulis blog sekadar hobi dan bukannya sepenuh masa. Berkongsi dan mendatangkan hasil. Terima kasih.

34 komen… baca komen di bawah atau tambah komen

azriMy 19 November 2012 at 11:29 am

yeahhh mood blogging.,. goodluck bro :D
azriMy recently posted..Bukti Kebenaran Al Quran Di Puncak Everest

Reply

Mohd Isa 19 November 2012 at 3:42 pm

haha…good luck? macam perli aku jak…apo ler…jom menulis kat blog aku ni…:P

Reply

shraqs 19 November 2012 at 1:42 pm

Buat blogwalking banyak2 bro …
shraqs recently posted..Aplikasi Android Untuk Blogger Tegar

Reply

Mohd Isa 19 November 2012 at 3:42 pm

insyaAllah, itu pun bermain dengan masa bro.

Reply

haris 19 November 2012 at 3:10 pm

selalu kalau dah xde idea, gi blogwalk jap.. sambil2 baca tu nanti muncullah ilham nak buat entri baru.
haris recently posted..Selamat Menyambut Awal Muharram 1434H…

Reply

Mohd Isa 19 November 2012 at 3:43 pm

haha…itulah yang sering dilakukan…tp skg blogger byk nulis pasal berita semasa dan hiburan je…bosan

Reply

SDC 19 November 2012 at 11:51 pm

Sapa la tu kn rakan blogger? :P
SDC recently posted..FIFA 12 by EA SPORTS v1.3.96 APK

Reply

Mohd Isa 20 November 2012 at 1:37 pm

haha, sudah tahu bertanya pula. :P

Reply

pahan 20 November 2012 at 1:42 am

bangun kembali bro :)
pahan recently posted..Keputusan UPSR 2012 & Salam Gaza

Reply

Mohd Isa 20 November 2012 at 1:38 pm

insyaAllah bro, anyway kemas gila blog bro. sedap je mata memandang. :) boleh apply ke?

Reply

muazfaris 20 November 2012 at 5:15 am

cerita pasal sEO la bro..

wow..saya tgk rank Alexa pun dah naik mendadak balik..
muazfaris recently posted..Penukaran Nameserver efek Entri Blog

Reply

Mohd Isa 20 November 2012 at 1:39 pm

insyaAllah akan menyusul kembali pasal SEO. tahu xpa, memang sedih gila tengok alexa. melemahkan semangat betullah. :P

Reply

titan 20 November 2012 at 5:26 am

hang lama sangat bertapa nih..
titan recently posted..Gua bukan tak suka makan McD..

Reply

Mohd Isa 20 November 2012 at 1:39 pm

tahu takpa, bertapa punya bertapa. haram tak dapat ilham lagi. :P

Reply

titan 24 November 2012 at 7:15 am

hang salah tempat bertapa. meh bertapa kat banting. pagi, makan nasi lemak sambal sotong. tengah hari minum cendol. petang, makan sotong bakar. malam kita makan kerang bakar kaw-kaw G saiz. baru betul cara bertapa tuuu..baru dapat ilham. haha..
titan recently posted..3 Blog Pilihan Terbaik.

Reply

Mohd Isa 25 November 2012 at 9:40 am

haha… idea menarik tu. banting ye, kat mana ye? aku lupa la plak. :p

Reply

Eizil 20 November 2012 at 5:39 am

Berkenaan apa yang ingin ditulis tu, rasanya kalau kita sendiri yang memilih, akan lebih mudah untuk penjanaan idea. Kalau minta idea dari orang lain ni, kadangkala boleh jadi beban kat diri sendiri juga. :D
Eizil recently posted..Peraturan Lama Blogging yang Akan Membunuh Pembaca – Bahagian 2

Reply

Mohd Isa 20 November 2012 at 1:41 pm

betul juga apa yang bro cakap tu, tapi kadang-kadang kita sendiri kekeringan idea. sebab itu saya minta idea daripada pembaca, mana yang saya mampu penuhi dan berkait dengan minat saya. insyaAllah saya akan penuhi. :)

Reply

Afiq Aimannaaim 21 November 2012 at 2:13 am

Aku pun nak start blog balik ni, tapi niche yang berlainan hehe. Saje try Isa, cari yang betul2 masuk dengan citarasa :)
Afiq Aimannaaim recently posted..Sepah The Movie

Reply

Mohd Isa 22 November 2012 at 4:37 pm

wah, filem plak…bagus2…

Reply

Arrazi 21 November 2012 at 2:50 am

Boleh buat contest. Dan boleh kongsi artikel2 para pemenang… Kira ni jalan licik juga la :)
Arrazi recently posted..Anak Menjadi Boneka

Reply

Mohd Isa 22 November 2012 at 4:39 pm

contest kena pk dlu contest apa yg mampu memberi benefit jangka panjang…rugi kalau buat contest xda benefit…

Reply

hafidz 21 November 2012 at 2:11 pm

moga sentiasa perolehi idea terbaek dalam blogging ya. ahaks ;)
hafidz recently posted..Wordless Wednesday – Oppa Gangnam Style

Reply

Mohd Isa 22 November 2012 at 4:48 pm

insyaAllah…mudah-mudahan dapatlah nnt…

Reply

cik tom 22 November 2012 at 9:25 pm

smoga dpt blk mood berblog..
cik tom recently posted..3 Blog Pilihan Terbaik

Reply

Mohd Isa 23 November 2012 at 11:00 am

insyaAllah, terima kasih cik tom. :)

Reply

faizul 22 November 2012 at 10:41 pm

imo, kalau minat menulis maka bro akan boleh buat entri blog dengan senang. Tapi kalau nak buat entri tanpa minat menulis maka memang susahlah nak cari mood tu. Mood datang dengan minat. Nak cari minat? kenalah tulis apa yang buat kita rasa seronok :)
faizul recently posted..Berkhatan beramai-beramai di Kg Kundang

Reply

Mohd Isa 23 November 2012 at 11:02 am

thanks faizul, satu pandangan yang menarik. memang minat menulis, tapi apabila ketandusan idea. minat akan menjadi beban pula, betul tak? macam minat dengan fotografi, tapi kalau tiada wang. bagaimana nak beli kamera bukan? hehe

Reply

sabree hussin 23 November 2012 at 8:55 pm

Err apa kata open untuk guest post ehehehe :-)

So kalau tak sempat nak update blog still ada orang yang tolong update kan :-)
sabree hussin recently posted..Pengajaran Dari Pengalaman Semasa Gagal

Reply

Mohd Isa 25 November 2012 at 9:36 am

bro nak jadi guest blogger ke kat sini? boleh je, tak jadi masalah. ops! tolong jangan masukkan post url ketika komen. sangat teruk perbuatan itu. harap maklum. :)

Reply

wazy 25 November 2012 at 9:52 am

Nak cari mood tak susah,cuba la blogwalking kalau ada masa terluang,lagi bagus ko ada artikel PLR,rajin-rajin baca,mesti mood blogging naik kembali
wazy recently posted..Doaku Untukmu Palestin

Reply

Mohd Isa 25 November 2012 at 8:42 pm

bab plr yang duk cari tu, bro ada resource tak? share kat aku boleh?

Reply

wazy 26 November 2012 at 12:45 am

Ada,nanti aku email kat ko resource tu
wazy recently posted..Tom Yam Kuah Merah

Reply

Mohd Isa 26 November 2012 at 4:01 pm

dah terima emel tu, terima kasih bro. terbaik!

Reply

Hantar Komen

CommentLuv badge

Sebelum:

Selepas: