Gaya Rambut Lelaki

Gaya Rambut Lelaki Untuk Tampil Lebih Kacak

oleh Mohd Isa pada January 18, 2013

Gaya rambut bukan sahaja untuk wanita di luar sana sahaja, bahkan jika dilihat sekarang ramai lelaki telah mempunyai gaya rambut tersendiri. Bukan pandai sahaja bergaya dengan busana atau pakaian, malah rambut juga perlu digayakan.

Jika dilihat dari segi trend masa kini, pelbagai jenis gaya rambut direka. Tetapi haruslah diselaraskan dengan rupa bentuk muka dan warna kulit agar kelihatan lebih kacak dan tampan. Maka dengan itu, fesyen dalam pengayaan rambut harus di ambil kira oleh lelaki yang ingin menyerlahkan lagi personaliti dan keyakinan diri.

Pengayaan rambut juga telah menjadi fesyen dan ikutan dari zaman ke zaman, sebagai contoh gaya rambut pompadour yang digayakan oleh Elvis Presley dan juga gaya rambut afro yang sememangnya popular dengan keunikannya. Kali ini saya akan kongsikan lima jenis gaya rambut yang sering menjadi ikutan ramai.

5 Gaya Rambut Lelaki Untuk Menjadi Tampan

  1. Spiky atau Pacak

    Lebih dikenali sebagai gaya rambut pacak seperti gaya Mohawk, Porcupine, Harajaku, Emo mahupun Punk. Ia amat mudah digayakan dan buat anda kelihatan lebih ranggi dan bertenaga.

    Gaya Rambut Spiky

  2. Sleek

    Satu gaya yang amat kemas. Para peragawan sentiasa tampil dengan gaya begini. Sememangnya gaya rambut yang klasik.

    Gaya Rambut Sleek

  3. Brit Rock

    Bagi si jejaka yang berimej indie lebih terserlah dengan gaya rambut ini yang sememangnya ranggi. Rambut hadapan didandan seperti fringe dan berikan sedikit suntikan gaya messy.

    Gaya Rambut Brit Rock

  4. Pompadour atau Quiff

    Terkenal dengan gaya jambul di hadapan memberikan gaya yang lebih yakin, retro, stylo dan menampakkan anda lebih bercitarasa tinggi. Perlu di ingat jambul itu jangan terlalu panjang kerana ia akan membuatkan kelihatan pelik.

    Gaya Rambut Pompadour

  5. Beralun semulajadi

    Gaya ini sememangnya membuatkan anda lebih bersahaja dan penuh daya tarikan kerana rambut yang dibiarkan panjang dan tidak terlalu mengerbang sememangnya amat popular. Biarkan rambut anda beralun di tiup angin dan berjalanlah dengan penuh bergaya!

    Gaya Rambut Beralun

Begitulah di antara gaya rambut yang mampu mengubahkan rupa paras lelaki agar kelihatan lebih tampan dan kacak. Semoga dengan perkongsian pada kali ini, mampu memberi sedikit inspirasi buat si jejaka di luar sana untuk memilih gaya rambut yang bersesuaian.

Gaya Rambut Lelaki

Jadi pembaca kami! 

Pengarang...

Blogging With Passion - Menulis blog sekadar hobi dan bukannya sepenuh masa. Berkongsi dan mendatangkan hasil. Terima kasih.

28 komen… baca komen di bawah atau tambah komen

amirfazwan 18 January 2013 at 8:34 pm

susah nk pilih gaya rambut.
rambut beralun ~~
amirfazwan recently posted..Acer Ferrari startup sound

Reply

Mohd Isa 21 January 2013 at 1:50 pm

rambut beralun buat style last sekali sudah. :)

Reply

Hairul Azni 18 January 2013 at 8:44 pm

Daripada 5 gaya di atas,satu pun saya tak dapat nak gayakan.. :-D
Hairul Azni recently posted..Cara Dapatkan Bateri Yang Cukup Power Untuk iPhone

Reply

Mohd Isa 21 January 2013 at 1:50 pm

haha, ikut kesesuaian sudah bro. tak perlu nak ikut trend sangat. :p

Reply

azrijohan 18 January 2013 at 8:51 pm

hmmm aku tak tau rambut style apa… kadang2 sikat camni, lepas tu tukar style lain… haha memang tak tetap
azrijohan recently posted..Debaran Final Maharaja Lawak Mega di Johor

Reply

Mohd Isa 21 January 2013 at 1:49 pm

aku pun lebih kurang je, ikut kepanjangan rambut. style selalu berubah. :)

Reply

titan 18 January 2013 at 10:21 pm

aku tak pakai sikat. guna tangan aje. haha..
titan recently posted..Gua tak boleh kahwin lima..

Reply

hafizmd 21 January 2013 at 11:48 am

Ini jenis no 6…gaye takde rambut…keh3

Reply

Mohd Isa 21 January 2013 at 1:48 pm

botaklah namanya. :)

Reply

Mohd Isa 21 January 2013 at 1:48 pm

samalah kita bro, sekarang mana pakai sikat. ikut dan je mana yang sempat. hehe

Reply

Mr. Titanium 18 January 2013 at 11:02 pm

Gaya skinhead lagi senang kot..jimat kos minyak rambut..
Mr. Titanium recently posted..Aku Nak Komen Pasal Listen,Listen,Listen

Reply

Mohd Isa 21 January 2013 at 1:46 pm

itu sudah pasti, botak lincin dan ringan gitu. :)

Reply

kartikel.com 19 January 2013 at 11:02 pm

mcm aku ni, rambut ada kelumumur botak je lah
kartikel.com recently posted..Tahukah Benda Apakah ini ? ( Jangan Pikir Negatif)

Reply

Mohd Isa 20 January 2013 at 1:04 am

itu bisa diatur, boleh hilangkan.

p/s: eh, function vip di kartikel.com dah xda ke?

Reply

Anarm 20 January 2013 at 10:30 am

aku takde gaya rambut sebab botak.. tapi takde la botak licin.. nampak rambut sikit2.. ada kajian dibuat mendapati lelaki botak bersifat lebih dominan, lebih maskulin dan sesuai untuk menjadi pemimpin. hehe
Anarm recently posted..First Time Beli Barang Online dengan Superbuy

Reply

Mohd Isa 20 January 2013 at 7:53 pm

mudah-mudahan kajian itu tepatlah, apa-apa pun semua terletak di atas diri sendiri. bagi aku, orang yang botak lebih macho. zaman sekolah dulu, selalu juga aku gunting botak. ringan je rasa. :)

Reply

muazfaris 20 January 2013 at 11:20 pm

pompuan kalau baca ni .. wah.. cair beb !
muazfaris recently posted..Gaji Doktor Pakar : Gaji Pakar apa paling tinggi?

Reply

Mohd Isa 21 January 2013 at 1:43 pm

itu tak pastilah plak, tapi kalau bakal doktor yang mengayakan rambut macam ni. confirm cair. haha

Reply

daddydee 21 January 2013 at 12:28 am

Tak reti sangat nak dandan rambut ni. Main belasah je…
daddydee recently posted..EPL #23 :Chelsea Lawan Arsenal

Reply

Mohd Isa 21 January 2013 at 1:44 pm

ikut kelesaan sudah, jangan terlampau ikut trend sangat. :)

Reply

hafizmd 21 January 2013 at 11:49 am

Style rambut no 2 tu ambe buat masa kecik2 dulu…hehe…nampak muka tak bersalah jer..hahaha

sekarang, hentam sajalah..janji nampak hensem sikit jadilah…keh3
hafizmd recently posted..5 Tempat Wajib Bebas Bahaya Asap Rokok!

Reply

Mohd Isa 21 January 2013 at 1:45 pm

haha, samalah kita. tapi xda la panjang camtu. nampak skema je sikat tepi. sekarang, mana ada sikat dah. belasah pakai tangan je. :)

Reply

sohoque 22 January 2013 at 12:12 am

gaya rambut aku.. tangkap muat… main sikat jer..
sohoque recently posted..Setting Theme Platform Lari

Reply

Mohd Isa 22 January 2013 at 9:11 pm

haha…samalah kita… :p

Reply

sharafie 23 January 2013 at 1:14 pm

zaman sekolah dengan zaman poli je ada gaya rambut..masuk keje trus tak ade..dah hari² bermandikan minyak dengan carbon..tak guna kalau keje bergaya..hahaha..aku suka rambut pendek je supaya kelihatan kemas..
sharafie recently posted..Aku Pemalu

Reply

Mohd Isa 23 January 2013 at 2:50 pm

bermandikan minyak dengan carbon? wah, kerja apa tu bro?

Reply

sharafie 23 January 2013 at 4:58 pm

kerja kapal yang dah berumur 31 tahun..haha..kalau kapal umur 1-5 tahun xde mandi carbon dengan minyak..
sharafie recently posted..Maxis 4G LTE New Wireless Broadband

Reply

iAwani 28 January 2013 at 9:51 pm

saya jarang sikat rambut. Sekadar sapu krim dan gayakan secara santai. Ikut gaya rambut ala-ala Jeremy Reiner dalam filem Hansel and Gratel.

Reply

Hantar Komen

CommentLuv badge

Sebelum:

Selepas: