download bicara hati astro prima

Drama Bicara Hati Astro Prima

oleh Mohd Isa pada January 7, 2012

Bicara Hati. Sebuah drama Melayu yang baru mula ditayangkan di Astro Prima bermula 3 Januari yang lalu. Drama Bicara Hati yang ditayangkan setiap hari Selasa jam 9 malam ini juga merupakan sebuah drama yang diadaptasikan dari sebuah novel.

Sinopsis Drama Bicara Hati Astro Prima

Bicara Hati mengisahkan Tengku Syahran dan Zahlia bertemu dalam satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan. Ketika itu, Tengku Syahran sedang buntu memikirkan cadangan emaknya ingin menjodohkan dia dengan Linda, seorang wanita yang tidak pernah dicintai.

Seminggu mengenali Zahlia, Tengku Syahran menyatakan hasratnya untuk memperisterikan Zahlia untuk mengelak dirinya dikahwinkan dengan Linda. Zahlia terkejut dengan permintaan Tengku Syahran.

Tengku Syahran tidak dikenali dan tidak mungkin Zahlia boleh jatuh dengan pemuda itu. Zahlia serba salah untuk menerima lamaran itu. Pelbagai cara dilakukan oleh Tengku Syahran untuk memenagi hati Zahlia. Akhirnya Zahlia kau tetapi dengan syarat, iaitu hak – hak peribadi Zahlia tidak akan diganggu.

Setelah diijabkabul, Tengku Syahran mula berubah. Egonya terlalu tinggi dan dia tidak mengikut perjajian yang telah ditetapkan. Zahlia rasa tertipu. Tengku Syahran telah mengingkari. Kini timbul pelbagi konflik dalam rumah tangganya. Benarkah hakikat bahawa perkahwinan yang berdasarkan kontrak tidak dapat mengundang rasa cinta, kasih, sayang dan kerinduan?

Pelakon Drama Bicara Hati Astro Prima

Sharnaaz Ahmad Basir, Cristina Suzanne Stockstill, Marsha Milan Londoh, Azizah Mahzan, Zaidi Omar, Nazeera Sardi, Abby Nadzri, Josiah Hocan, Zarina Zainuddin, Mislina Mustaffa, Dazrin, Meor Muhd, Mama Rock, Lash Mokhtar, Balkish, Shakila Khoriri.

Download Drama Bicara Hati Astro Prima

Untuk mendapatkan drama Bicara Hati ini, anda bolehlah mendapatkannya di gudang drama Melayu. Sila klik Download Bicara Hati.

Jadi pembaca kami! 

Pengarang...

Blogging With Passion - Menulis blog sekadar hobi dan bukannya sepenuh masa. Berkongsi dan mendatangkan hasil. Terima kasih.

10 komen… baca komen di bawah atau tambah komen

Mohd Isa 7 January 2012 at 8:07 am

Lupa nak taruk nota kaki, ini adalah schedule post. Maklumlah tak dapat mengadap lappy untuk 2 hari atas urusan lain. Terima kasih.

Reply

aien 28 January 2012 at 2:59 pm

tak faham macam mana nak download drama bicara hati nih?

Reply

Mohd Isa 29 January 2012 at 12:02 am

sila cari di sedut.org

Reply

normalisman 30 January 2012 at 5:24 pm

pelakon utama drama tersebut tidak memuaskan langsung. Tidak pandai menjiwai watak masing-masing. Kalau mengikut novel cerita ni memang the best tapi pelakon tidak pandai memainkan peranan. Agak membosankan. Kenapa tidak diberikan saja kepada Aroon Aziz dan Siti Saleha saja. Confirm best punya.

Reply

atie 13 February 2012 at 12:15 pm

salam, knper episode 6 ader part 1 & 2? dah download tp xleh pun..cam mn nak download episode 6 ni?

Reply

Mohd Isa 16 February 2012 at 2:30 pm

download kedua-dua part sekali, lepas tu unrar…pastikan kedua-dua part berada dalam folder yang sama. :)

Reply

suka hati 14 February 2012 at 11:44 pm

awak yg tak menjiwai drama ni……saya rasa para pelakon berjaya membawa watak mereka….tak semestinya kalau aaron aziz n siti saleha yg blakon mereka akan menjiwai watak ini juga…..mcm ombak rindu saya rasa aaron aziz pun ada kurangnya juga….ombak rindu sebenar yg dalam novel tu lebih sedih dan menyentuh jiwa… ahh bicara hati ni best juga n para pelakon pun best :))

Reply

atie 17 February 2012 at 11:51 am

dah download part 1 n 2 tp nak cantumkan citer x pandai la mcm mn yer?nak klik kat mn?

Reply

Mohd Isa 21 February 2012 at 5:57 pm

erk, compress file kan? just unzip or extract file tu. pastikan kedua2 part ada dalam satu folder.

Reply

Madam ling 15 March 2012 at 4:50 pm

Nape x de episod 11

Reply

Hantar Komen

CommentLuv badge

Sebelum:

Selepas: