Download Daripada Tonton

Jom Download Daripada Tonton

oleh Mohd Isa pada January 11, 2011

Agak lama jugalah saya mencari jalan penyelesaian bagaimana hendak memuat turun (download) drama dan video daripada laman tonton (tonton.com.my). Maklumlah blog saya sudah banyak kongsikan drama-drama Melayu yang ditayangkan di TV3, soalan yang saya selalu dapat pastinya “Bila episod seterusnya?”

Begitulah reaksi rakan-rakan kita yang ingin download drama-drama Melayu yang saya kongsikan di sini, tapi ada juga yang bertanya bagaimana hendak download daripada tonton (tonton.com.my). Mungkin saya ketinggalan untuk memberitahu anda semua, tetapi tidak salah bukan kalau berkongsi bersama.

Tutorial Download Daripada Tonton (tonton.com.my)

  1. Dapatkan software StreamTransport

    Download StreamTransport: Official | Mediafire | Hotfiles | Megaupload

  2. Install software StreamTransport
  3. Buka StreamTransport > taip url tonton.com.my pada address bar kemudian klik Start
  4. Download Daripada Tonton

  5. Pilih drama atau video yang anda kehendak dan klik play
  6. Url file drama atau video yang dimainkan akan keluar > klik Download untuk memuat turun daripada tonton.com.my
  7. Download Daripada Tonton

  8. Tunggu sehingga proses itu selesai dan kemudian bolehlah anda menonton sepuas-puasnya
  9. Download Daripada Tonton

Selamat mencuba! Jangan lupa klik butang LIKE tanda terima kasih anda. :)

Kredit: Scromix & Boloque

Jadi pembaca kami! 

Pengarang...

Blogging With Passion - Menulis blog sekadar hobi dan bukannya sepenuh masa. Berkongsi dan mendatangkan hasil. Terima kasih.

73 komen… baca komen di bawah atau tambah komen

ejam 11 January 2011 at 9:17 am

wow info yg menarik nie…kena cuba…tak elok biarkan begitu saja kan lepas tau…hehe
ejam recently posted..Hartanah Lelong

Reply

Mohd Isa 12 January 2011 at 3:32 pm

haha, cuba bro. jgn tak cuba, tak elok biarkan ilmu yg ada begitu sahaja. :)

Reply

rossceena 19 October 2013 at 11:06 pm

babe, I dah cuba. apsal I dapat download iklan dia je? please helppppppppppp

Reply

mancai 11 January 2011 at 2:43 pm

sementara tengah ada ni… sekarang juga aku buat.. thanks bro…

Reply

Mohd Isa 12 January 2011 at 3:35 pm

most welcome bro, cubalah bro. aku dah cuba semalam, memang menjadi. :)

Reply

haru 11 January 2011 at 3:51 pm

lepas nie abesla bdwith berukband aku tiap2 bulan dload citer kt tonton nie..haha

Reply

Mohd Isa 12 January 2011 at 3:37 pm

haha…ko jarang mendownload kot…aku tahu perangai ko…:P

Reply

haru 12 January 2011 at 4:15 pm

aku dload la..tp xsume cite..tgk cite yg btul2 aku suke..haha
lg aku dload anime n soon..

Reply

Mohd Isa 12 January 2011 at 4:18 pm

yeke? citer apa ko layan kat lappy kecik ko tu? meh aku nak ushar…mana tau boleh copy paste. haha

Reply

haru 12 January 2011 at 4:20 pm

mcm biase la..cite bdak2 laki..hahaha
ade anime jer byk

Mohd Isa 12 January 2011 at 9:29 pm

haha…aku dapat bygkan…tak bagus betul…

Reply

deCrewz 11 January 2011 at 4:21 pm

Haish.. Kredit BB dah abis.. Nak guna celcom tau2 jelh, lembap macam s***.. hangin tul la..ngeee..
deCrewz recently posted..Facebook Ditutup Sebab Kena Hack

Reply

Mohd Isa 12 January 2011 at 3:38 pm

haha, rileks bro. erk, ko pakai kredit ke tuk BB. bukan ko pakai YES ke?

Reply

Mr Mantra 11 January 2011 at 5:34 pm

Huhu….download punya download, tgk2 broadband nk limit dah… :p
Mr Mantra recently posted..Welcome! Please choose your Antivirus Sila pilih Antivirus anda

Reply

Mohd Isa 12 January 2011 at 3:40 pm

haha, biasalah tu bro. aku klu nak download pakai BB pun, download seminggu sebelum bil reset bandwidth. time tu laju :)

Reply

eiman 11 January 2011 at 8:22 pm

nice tips.. jgn pihak tonton disable function ni dah la.. hehe
eiman recently posted..AirAsia Terbabas- Penerbangan Terkandas di Airport Kuching KIA

Reply

Mohd Isa 12 January 2011 at 3:41 pm

haha…tak tahulah pula…kalau dia disable, kita cari jalan lain plak. nak streaming sgtkan. :)

Reply

ira 11 January 2011 at 8:23 pm

best ni..tapi broadband dah limit la plak utk bln ni…
Isa, pasal kaspersky tu kan, boleh je kalau nk jadi reseller..
Kalau betul2 berminat, gtau aku blk & aku akan emel quatation utk reseller k..TQVM

-Jom join GA di LensaDanFoto-
ira recently posted..Kaspersky Antivirus &amp Topup PERCUMA dari LensaDanFoto

Reply

Mohd Isa 12 January 2011 at 3:42 pm

haha, sila tunggu bandwidth direset kembali yerk…

dah reply komen kat blog ira, msg pun dah send. tp ira wat dunno la plak.

Reply

sazuwi 11 January 2011 at 11:03 pm

pening gak kepaler carik solution nak dolod dari tonton nie..
hehe..aper2 tq ar bro..
sazuwi recently posted..Menarik- Jadual Berkala Internet

Reply

Mohd Isa 12 January 2011 at 3:44 pm

haha, samalah kita. aku pun dah pening aritu, terus give up. ni dah dpt share la plak. sama2 bro. :)

Reply

rockinsudu 12 January 2011 at 12:10 am

wah. best2. boleh try neyh. haha.
boleh tgk cite2 yg da terlepas. hehe
rockinsudu recently posted..Setelah sekian lama

Reply

Mohd Isa 12 January 2011 at 3:45 pm

yurp, betul tu. nak tgu streaming, maklumlah. tenet bukan laju mana pun. len la pakai unifi. hehe

Reply

syahrilhafiz 12 January 2011 at 12:10 am

fuh, menarik bro
aku bookmark dulu
download cerita mudah la lepas ni
syahrilhafiz recently posted..Blog ini bernilai RM 388-79965

Reply

Mohd Isa 12 January 2011 at 3:46 pm

haha…bookmaaaaark…jgn tak buat…pasni penuh la hard disk ko mcm aku…haha

Reply

aizuddin 12 January 2011 at 12:26 am

tau x kat mana nak dapat cerita2 kartun kat tv malaysia ni?kat tonton jarang ada kot..dan mungkin takde langsung
aizuddin recently posted..Raja Lawak 5 Tidak Mengecewakan

Reply

Mohd Isa 12 January 2011 at 3:48 pm

upin dan ipin ada…hehe…kartun lain tak tahulah pula…kartun apa ya yg malaysia punya?

Reply

eiela 12 January 2011 at 12:31 am

takutlah nak mendownload2 nih..nanti huru hara computer.
eiela recently posted..Kesiannya Budak Nih

Reply

Mohd Isa 12 January 2011 at 3:49 pm

uiks, asal plak nak huru hara?

Reply

eiela 13 January 2011 at 10:43 am

takut kena virus. bab mendownload memang angkat kaki dulu la.. actually tak dload pun bleh dpt jugak kan.
eiela recently posted..Tidak! Rambutku Dah Beruban

Reply

Mohd Isa 14 January 2011 at 7:20 am

memanglah boleh kena virus kalau download tak tentu hala, lebih-lebih lagi kalau download daripada laman yg tidak ketahui asal-usulnya. yg paling risiko, download crack software. kalau tak download macam mana leh dpt? leh ajar tak? be smart okay. :)

Reply

naimulfirdaus 12 January 2011 at 1:54 am

wah, best ni!
terima kasih bro..
naimulfirdaus recently posted..kenyataan terbuka- saya mohon maaf

Reply

Mohd Isa 12 January 2011 at 3:50 pm

sama-sama, sedut. jgn tak sedut. :)

Reply

Gumuu 12 January 2011 at 11:14 am

haha…ada gak cara ambil kat tonton ni ek? :D

Reply

Mohd Isa 12 January 2011 at 3:51 pm

mesti ada punya, kita yg buat benda ni. so mesti ada, kat linux je aku tak test download lagi. maybe boleh pakai plugin downloadhelper.

Reply

RedBoys 12 January 2011 at 7:18 pm

menariklah bro. thanks info ni. baru tahu boleh download. hoho.
RedBoys recently posted..Sinopsis Filem Khurafat

Reply

Mohd Isa 12 January 2011 at 9:38 pm

haha, tahu takpa. jenuh gak aku nak mencari benda ni. akhirnya jumpa juga. download la sampai lebam. hehe

Reply

Aida 13 January 2011 at 10:00 pm

Terima kasih byk2.Saya dload Majalah 3 utk mngajar anak murid saya. moga mendapat pahala yg berpanjangan..Amin.

Reply

Mohd Isa 14 January 2011 at 7:24 am

wah, bagusnya mengisi pembelajaran dengan majalah 3. cikgu saya dulu takda pun camtu. ajar pakai kertas mahjong je. :)

Reply

Muslifah 13 January 2011 at 10:58 pm

Dah download takleh save ke?

Reply

Mohd Isa 14 January 2011 at 7:26 am

erk, dah download memanglah save dalam komputer. ades…

Reply

affendy 2 March 2011 at 7:00 am

terima kasih bro isa….thnk 4 your sharing…..

Reply

Mohd Isa 3 March 2011 at 12:53 am

sama-sama, gunakan sebaik mungkin ya. :)

Reply

ayuz 13 May 2011 at 10:37 am

salam, nape kat URL bawah tu tak keluar ape2 ek?

Reply

pipin 10 June 2011 at 9:00 am

thx 4 d info!! tbaik!

Reply

pipin 10 June 2011 at 3:43 pm

bro sy dh download..tp xtau nk buka..aduh cm mn ek..?

Reply

salam 15 June 2011 at 1:54 pm

thnk q pd org blog nie

Reply

ana lulu 13 July 2011 at 10:00 am

kene login dulu ke baru leh dwnlod? sbb xleh paste la url tu

Reply

Mohd Isa 18 July 2011 at 1:20 pm

yurp, kena login dlu. baru boleh download. :)

Reply

budak.meru 18 July 2011 at 11:29 am

macam maner nak set default download tu untuk resolution 768 sahaja yer. nie asyik dapat donload yang 320 jerk. video kureng ler sikit.

Reply

Mohd Isa 18 July 2011 at 1:19 pm

wah, itu depend pada video yg di upload oleh pihak tonton. memang takleh nak setting dah. :)

Reply

jozey ptking 11 August 2011 at 9:00 am

nice bro…

Reply

sue 21 September 2011 at 8:15 pm

camne nak download streamtransport tu guna apple ? dah try mcm2 tp x dpt

Reply

rafeeq 11 October 2011 at 10:30 pm

bro, still tak dapat nk login, asyik error jek kat tonton nye log in. haiyaaa. camne nk solve kan?

Reply

Lola 1 November 2011 at 12:10 pm

Bro, boleh downloadkan cerita untuk saya tak? Cerita Bella Calamidades kat Tv3. Lepas tu uploadkan kat MU. Hehe… Lambat la nak download satu2. Besar pulak tu saiznya. Saya takut abg saya marah kalau download file besar2. Kalaulah saya tahu awal benda ni, senang dah nak download. Sekarang episode cerita tu pun dah banyak.. huhuhu

Reply

ShahBct 7 November 2011 at 4:00 am

thx yer.. nk tnye skit… speed dia mcm torrnet ker.. boleh same laju tak dgn IDM??

gmbar cantik atk klau download dari tonton ni?

Reply

Mohd Isa 12 November 2011 at 1:45 pm

kalau gambar streaming, biasalah. low quality skit. pasal laju tu, depend pada server tonton dan kelajuan internet anda la. :)

Reply

Marx Aideit Samani 18 November 2011 at 2:52 pm

thank you so much for your assistance. it was so helpful for us at Putrajaya Cyberjaya Jazz Community.

Reply

Amim 5 December 2011 at 11:37 am

thnks . lps ni leh la download video . pening pikir camne nk download . rupenya camni je . huhu
Amim recently posted..Jom Makan Tikus Goreng !

Reply

Mohd Isa 5 December 2011 at 8:46 pm

most welcome, boleh je sedut daripada tonton, maaduu n website streaming yg lain. byk cara gaklah. :)

Reply

pip 3 August 2012 at 10:58 pm

maduu takleh download pun..link tk kluar

Reply

-JuvItArs- 24 May 2012 at 9:10 pm

salam bro.. knape skrg tkleh nk dload vdeo kt tonton eyh?? plz3..byk dh trlps cter ni..heheheh

Reply

fiqa 30 May 2012 at 9:54 pm

betul2, dah tak boleh download. tak keluar link

Reply

eila msm 9 June 2012 at 10:43 pm

ya btul tu..admin tonton da block utk download kot..biasa x ada masalah je ye tak but now da leceh kan..kan

Reply

eila msm 7 June 2012 at 2:01 pm

knapa skrang da x bole download dr tonton ya gna stream transport??

Reply

Kaharali 26 June 2012 at 1:04 pm

Sejak dua minggu ini kaedah ini tak boleh lagi digunakan sebab url nya tak keluar lagi…….

Ada kaedah lain tak….?

Reply

eni 28 October 2012 at 1:37 am

thanks yer sudi share…

Reply

anna 7 January 2013 at 11:00 pm

thanks a lot..bukan tonton je…sume web streaming boley nie..huhu

Reply

Mohd Isa 12 January 2013 at 12:31 pm

tapi kurang pasti, boleh guna lagi di tonton atau tidak.

Reply

afifah 3 February 2013 at 2:32 pm

salam…saya hanya dapat download iklan sahaja tapi videonya xdapat…url untuk iklan sahaja yang keluar…mcm mananye….???

Reply

nurul 30 March 2013 at 1:46 pm

sama jugak iklan jer bleh download….
ada cara lain ker nak….

Reply

princess yna 8 July 2013 at 3:33 pm

sama juak iklan jak nie bleh download..macam mana ya,ada cara lain tak?

Reply

yus 5 October 2013 at 4:40 pm

url dia xkeluar pun

Reply

Hantar Komen

CommentLuv badge

Sebelum:

Selepas: