Download Daripada Tonton

Jom Download Daripada Tonton

Agak lama jugalah saya mencari jalan penyelesaian bagaimana hendak memuat turun (download) drama dan video daripada laman tonton (tonton.com.my). Maklumlah blog saya sudah banyak kongsikan drama-drama Melayu yang ditayangkan di TV3, soalan yang saya selalu dapat pastinya “Bila episod seterusnya?”

Begitulah reaksi rakan-rakan kita yang ingin download drama-drama Melayu yang saya kongsikan di sini, tapi ada juga yang bertanya bagaimana hendak download daripada tonton (tonton.com.my). Mungkin saya ketinggalan untuk memberitahu anda semua, tetapi tidak salah bukan kalau berkongsi bersama.

Tutorial Download Daripada Tonton (tonton.com.my)

  1. Dapatkan software StreamTransport

    Download StreamTransport: Official | Mediafire | Hotfiles | Megaupload

  2. Install software StreamTransport
  3. Buka StreamTransport > taip url tonton.com.my pada address bar kemudian klik Start
  4. Download Daripada Tonton


  5. Pilih drama atau video yang anda kehendak dan klik play
  6. Url file drama atau video yang dimainkan akan keluar > klik Download untuk memuat turun daripada tonton.com.my
  7. Download Daripada Tonton

  8. Tunggu sehingga proses itu selesai dan kemudian bolehlah anda menonton sepuas-puasnya
  9. Download Daripada Tonton

Selamat mencuba! Jangan lupa klik butang LIKE tanda terima kasih anda. :)

Kredit: Scromix & Boloque

• Meet the Author • Mohd Isa


Blogging With Passion - Menulis blog sekadar hobi dan bukannya sepenuh masa. Berkongsi dan mendatangkan hasil. Terima kasih.


73 comments… add one

  • wow info yg menarik nie…kena cuba…tak elok biarkan begitu saja kan lepas tau…hehe
    ejam recently posted..Hartanah Lelong

    Reply
    • haha, cuba bro. jgn tak cuba, tak elok biarkan ilmu yg ada begitu sahaja. :)

      Reply
      • babe, I dah cuba. apsal I dapat download iklan dia je? please helppppppppppp

        Reply
  • sementara tengah ada ni… sekarang juga aku buat.. thanks bro…

    Reply
    • most welcome bro, cubalah bro. aku dah cuba semalam, memang menjadi. :)

      Reply
  • lepas nie abesla bdwith berukband aku tiap2 bulan dload citer kt tonton nie..haha

    Reply
    • haha…ko jarang mendownload kot…aku tahu perangai ko…:P

      Reply
      • aku dload la..tp xsume cite..tgk cite yg btul2 aku suke..haha
        lg aku dload anime n soon..

        Reply
        • yeke? citer apa ko layan kat lappy kecik ko tu? meh aku nak ushar…mana tau boleh copy paste. haha

          Reply
          • mcm biase la..cite bdak2 laki..hahaha
            ade anime jer byk

        • haha…aku dapat bygkan…tak bagus betul…

          Reply
  • Haish.. Kredit BB dah abis.. Nak guna celcom tau2 jelh, lembap macam s***.. hangin tul la..ngeee..
    deCrewz recently posted..Facebook Ditutup Sebab Kena Hack

    Reply
    • haha, rileks bro. erk, ko pakai kredit ke tuk BB. bukan ko pakai YES ke?

      Reply
  • Huhu….download punya download, tgk2 broadband nk limit dah… :p
    Mr Mantra recently posted..Welcome! Please choose your Antivirus Sila pilih Antivirus anda

    Reply
    • haha, biasalah tu bro. aku klu nak download pakai BB pun, download seminggu sebelum bil reset bandwidth. time tu laju :)

      Reply
  • nice tips.. jgn pihak tonton disable function ni dah la.. hehe
    eiman recently posted..AirAsia Terbabas- Penerbangan Terkandas di Airport Kuching KIA

    Reply
    • haha…tak tahulah pula…kalau dia disable, kita cari jalan lain plak. nak streaming sgtkan. :)

      Reply
  • best ni..tapi broadband dah limit la plak utk bln ni…
    Isa, pasal kaspersky tu kan, boleh je kalau nk jadi reseller..
    Kalau betul2 berminat, gtau aku blk & aku akan emel quatation utk reseller k..TQVM

    -Jom join GA di LensaDanFoto-
    ira recently posted..Kaspersky Antivirus &amp Topup PERCUMA dari LensaDanFoto

    Reply
    • haha, sila tunggu bandwidth direset kembali yerk…

      dah reply komen kat blog ira, msg pun dah send. tp ira wat dunno la plak.

      Reply
  • pening gak kepaler carik solution nak dolod dari tonton nie..
    hehe..aper2 tq ar bro..
    sazuwi recently posted..Menarik- Jadual Berkala Internet

    Reply
    • haha, samalah kita. aku pun dah pening aritu, terus give up. ni dah dpt share la plak. sama2 bro. :)

      Reply
  • wah. best2. boleh try neyh. haha.
    boleh tgk cite2 yg da terlepas. hehe
    rockinsudu recently posted..Setelah sekian lama

    Reply
    • yurp, betul tu. nak tgu streaming, maklumlah. tenet bukan laju mana pun. len la pakai unifi. hehe

      Reply
  • fuh, menarik bro
    aku bookmark dulu
    download cerita mudah la lepas ni
    syahrilhafiz recently posted..Blog ini bernilai RM 388-79965

    Reply
    • haha…bookmaaaaark…jgn tak buat…pasni penuh la hard disk ko mcm aku…haha

      Reply
  • tau x kat mana nak dapat cerita2 kartun kat tv malaysia ni?kat tonton jarang ada kot..dan mungkin takde langsung
    aizuddin recently posted..Raja Lawak 5 Tidak Mengecewakan

    Reply
    • upin dan ipin ada…hehe…kartun lain tak tahulah pula…kartun apa ya yg malaysia punya?

      Reply
  • takutlah nak mendownload2 nih..nanti huru hara computer.
    eiela recently posted..Kesiannya Budak Nih

    Reply
    • uiks, asal plak nak huru hara?

      Reply
      • takut kena virus. bab mendownload memang angkat kaki dulu la.. actually tak dload pun bleh dpt jugak kan.
        eiela recently posted..Tidak! Rambutku Dah Beruban

        Reply
        • memanglah boleh kena virus kalau download tak tentu hala, lebih-lebih lagi kalau download daripada laman yg tidak ketahui asal-usulnya. yg paling risiko, download crack software. kalau tak download macam mana leh dpt? leh ajar tak? be smart okay. :)

          Reply
  • wah, best ni!
    terima kasih bro..
    naimulfirdaus recently posted..kenyataan terbuka- saya mohon maaf

    Reply
  • haha…ada gak cara ambil kat tonton ni ek? :D

    Reply
    • mesti ada punya, kita yg buat benda ni. so mesti ada, kat linux je aku tak test download lagi. maybe boleh pakai plugin downloadhelper.

      Reply
  • menariklah bro. thanks info ni. baru tahu boleh download. hoho.
    RedBoys recently posted..Sinopsis Filem Khurafat

    Reply
    • haha, tahu takpa. jenuh gak aku nak mencari benda ni. akhirnya jumpa juga. download la sampai lebam. hehe

      Reply
  • Terima kasih byk2.Saya dload Majalah 3 utk mngajar anak murid saya. moga mendapat pahala yg berpanjangan..Amin.

    Reply
    • wah, bagusnya mengisi pembelajaran dengan majalah 3. cikgu saya dulu takda pun camtu. ajar pakai kertas mahjong je. :)

      Reply
  • Dah download takleh save ke?

    Reply
    • erk, dah download memanglah save dalam komputer. ades…

      Reply
  • terima kasih bro isa….thnk 4 your sharing…..

    Reply
    • sama-sama, gunakan sebaik mungkin ya. :)

      Reply
  • salam, nape kat URL bawah tu tak keluar ape2 ek?

    Reply
  • thx 4 d info!! tbaik!

    Reply
  • bro sy dh download..tp xtau nk buka..aduh cm mn ek..?

    Reply
  • thnk q pd org blog nie

    Reply
  • kene login dulu ke baru leh dwnlod? sbb xleh paste la url tu

    Reply
    • yurp, kena login dlu. baru boleh download. :)

      Reply
  • macam maner nak set default download tu untuk resolution 768 sahaja yer. nie asyik dapat donload yang 320 jerk. video kureng ler sikit.

    Reply
    • wah, itu depend pada video yg di upload oleh pihak tonton. memang takleh nak setting dah. :)

      Reply
  • nice bro…

    Reply
  • camne nak download streamtransport tu guna apple ? dah try mcm2 tp x dpt

    Reply
  • bro, still tak dapat nk login, asyik error jek kat tonton nye log in. haiyaaa. camne nk solve kan?

    Reply
  • Bro, boleh downloadkan cerita untuk saya tak? Cerita Bella Calamidades kat Tv3. Lepas tu uploadkan kat MU. Hehe… Lambat la nak download satu2. Besar pulak tu saiznya. Saya takut abg saya marah kalau download file besar2. Kalaulah saya tahu awal benda ni, senang dah nak download. Sekarang episode cerita tu pun dah banyak.. huhuhu

    Reply
  • thx yer.. nk tnye skit… speed dia mcm torrnet ker.. boleh same laju tak dgn IDM??

    gmbar cantik atk klau download dari tonton ni?

    Reply
    • kalau gambar streaming, biasalah. low quality skit. pasal laju tu, depend pada server tonton dan kelajuan internet anda la. :)

      Reply
  • thank you so much for your assistance. it was so helpful for us at Putrajaya Cyberjaya Jazz Community.

    Reply
  • thnks . lps ni leh la download video . pening pikir camne nk download . rupenya camni je . huhu
    Amim recently posted..Jom Makan Tikus Goreng !

    Reply
    • most welcome, boleh je sedut daripada tonton, maaduu n website streaming yg lain. byk cara gaklah. :)

      Reply
      • maduu takleh download pun..link tk kluar

        Reply
  • salam bro.. knape skrg tkleh nk dload vdeo kt tonton eyh?? plz3..byk dh trlps cter ni..heheheh

    Reply
    • betul2, dah tak boleh download. tak keluar link

      Reply
    • ya btul tu..admin tonton da block utk download kot..biasa x ada masalah je ye tak but now da leceh kan..kan

      Reply
  • knapa skrang da x bole download dr tonton ya gna stream transport??

    Reply
  • Sejak dua minggu ini kaedah ini tak boleh lagi digunakan sebab url nya tak keluar lagi…….

    Ada kaedah lain tak….?

    Reply
  • thanks yer sudi share…

    Reply
  • thanks a lot..bukan tonton je…sume web streaming boley nie..huhu

    Reply
    • tapi kurang pasti, boleh guna lagi di tonton atau tidak.

      Reply
  • salam…saya hanya dapat download iklan sahaja tapi videonya xdapat…url untuk iklan sahaja yang keluar…mcm mananye….???

    Reply
    • sama jugak iklan jer bleh download….
      ada cara lain ker nak….

      Reply
      • sama juak iklan jak nie bleh download..macam mana ya,ada cara lain tak?

        Reply
  • url dia xkeluar pun

    Reply

Don’t Be Shy » Leave a Comment!

CommentLuv badge