sepetang bersama blogger 2013

Coretan Sepetang Bersama Blogger 2013 #SBB2013

oleh Mohd Isa pada January 28, 2013

Sepetang Bersama Blogger 2013 baru sahaja berlansung pada 26 Januari yang lepas, rasanya semua blogger di Malaysia ini mengetahui tentang event ini. Sebuah event blogger yang pertama paling besar rasanya di Malaysia ini.

Bagi yang belum mengetahuinya, Sepetang Bersama Blogger 2013 merupakan event yang telah dianjurkan oleh Denaihati Network yang dimiliki oleh pemenang Best of The Best Blog of The Year pada tahun 2012 iaitu blogger yang dikenali sebagai Denaihati.

Secara ringkasnya, Sepetang Bersama Blogger pada kali ini telah disertai lebih kurang 100 orang blogger seluruh Malaysia dan termasuk dari Indonesia dan Brunei. Cuba bayangkan, jika rakan-rakan blogger dari luar Malaysia turut hadir. Bangga atau tidak bangga berada dikalangan mereka di majlis tersebut.

Antara aktiviti yang telah dijalankan pada Sepetang Bersama Blogger 2013 adalah mini forum, cabutan bertuah, pelancaran produk terbaru Denaihati Network, penyampaian hadiah contest SEO iPhone 5 Gadget Impian dan lantikan blogger rasmi untuk program Rebuilt Gaza.

Mini Forum di Sepetang Bersama Blogger 2013

Terdapat dua mini forum yang telah diadakan pada majlis ini, pada mini forum pertama terdapat tiga orang panel di antara blogger iaitu Kak Jie dari kujie2.com, Bang Nara dari beautifulnara.com dan Ustaz Nur Effendi yang dimoderatorkan oleh Abang Ensem.

Mini forum kedua pula dimoderatorkan oleh Broframestone dan panelnya ialah Yuyu Zulaikha, Tekong dari Amanz Network serta Bang Iwan dari Indonesia. Pelbagai ilmu yang telah dikongsikan sepanjang mini forum ini berjalan. Antaranya teknik SEO yang dikongsikan oleh Kak Jie, target trafik dari Bang Nara dan banyak lagi.

Bertemu di Sepetang Bersama Blogger 2013

Jika ada majlis sebegini, perkara yang tidak akan dinantikan dan dilupakan sudah tentu sesi bersilaturrahim antara blogger. Walaupun sekejap cuma, itu sudah memberi sebuah pengalaman yang amat berharga bagi saya.

Antara blogger yang benar-benar saya ingin jumpa pada majlis ini, sudah pasti Denaihati dan Kak Jie yang pernah membantu saya ketika susah suatu masa dahulu. Secara ikhlasnya, berlinang air mata saya ketika bertemu Kak Jie dan Denaihati di mana jasa mereka kepada saya tidak akan dilupakan.

Lebih sebak lagi ketika saudara Denaihati datang bersalaman dengan saya, lebih-lebih lagi beliau memeluk saya. Syukur alhamdulillah, saya diberi kesempatan untuk berkenalan dan akhirnya dapat bertemu dengan beliau. Semoga Allah s.w.t. dapat membalas jasa pertolongan yang telah dihulurkan oleh dua sahabat blogger ini kepada saya.

Tidak dilupakan juga kepada sesiapa yang terlibat dalam memberi bantuan kepada saya ketika susah dahulu, terima kasih tidak terhingga rasanya kepada anda semua terutama rakan-rakan blogger. Semoga kebaikan yang diberikan kepada saya, berlipat kali ganda kebaikan yang anda terima. InsyaAllah.

Selain Kak Jie dan Denaihati yang pertama kali saya jumpa adalah Titan kaki cendol, Bang Nara yang sempoi lagi peramah, Azri si kecil molek ala-ala Yuyu Zulaikha, Prof Hariz, Akma Omar pemenang iPhone 5 Gadget Impian, Azuan Razi sifu SEO saya dan ramai lagi.

Memang amat gembira apabila diberi peluang sebegini dapat bertemu rakan-rakan blogger yang sebelum ini hanya berkenalan di alam maya dan ada juga yang baru berkenalan ketika majlis ini berlansung. Syukur alhamdulillah, dengan adanya event sebegini insyaAllah akan mengeratkan lagi silaturrahim sesama blogger tidak kira dari Malaysia atau negara lain.

Sepetang Bersama Blogger 2013

Jadi pembaca kami! 

Pengarang...

Blogging With Passion - Menulis blog sekadar hobi dan bukannya sepenuh masa. Berkongsi dan mendatangkan hasil. Terima kasih.

20 komen… baca komen di bawah atau tambah komen

titan 28 January 2013 at 1:17 pm

bila ko sapa aku..terus aku teringatkan blog ko. hoho..
titan recently posted..#SBB2013 – Gua kena tangkap.

Reply

BUATBEST ? 28 January 2013 at 4:04 pm

ramainya datang ye..dr brunei pun ada ye..
BUATBEST ? recently posted..Isu Najib Razak Bercinta Dengan Rozita Che Wan ?

Reply

nazray 28 January 2013 at 5:13 pm

serious, saya rasa rugi, tapi tahun depan InsyaAllah, saya mahu turut serta, kalau ade rezeki :D
nazray recently posted..Keberkesanan hospital kerajaan.

Reply

nurmisnan 28 January 2013 at 9:23 pm

tak perasan sudah yang mana satu brother isa..
nurmisnan recently posted..Awas taktik mencuri kereta cara terbaru

Reply

afif 28 January 2013 at 9:37 pm

suka style kak jie suka menolong..haraitu blog xboleh bukak pun dia tolong.. tahun depan la nak join, dah senior sikit dalam blog ni ..hehe
afif recently posted..Segmen Bloglist Syaifuddin Alias

Reply

iAwani 28 January 2013 at 9:40 pm

saya teringin nak join tapi tidak berpeluang. Mungkin rezeki saya di lain kali. Moga dapat chance menghadirkan diri pada kali itu.

Reply

eiela 28 January 2013 at 10:15 pm

seronok baca catatan blogger pasal sbb2013 nih
eiela recently posted..Halia Menghilangkan Angin Dalam Perut

Reply

muazfaris 28 January 2013 at 11:20 pm

untung la korg.. kalau ada video kat utube.. dah lama nak tgk..
muazfaris recently posted..Responsive Theme Thesis efek SEO anda

Reply

hafizmd 28 January 2013 at 11:26 pm

ala…sayang tak sempat ambe salam ngn bro…moga ada kesempatan lain kali.

mmg event ni terbukti mengeratkan silaturrahim…Allahuakbar!
hafizmd recently posted..Sehari di #SBB2013 yang Sungguh Hensem & Anggun!

Reply

akuzle ayu 29 January 2013 at 7:55 am

tuan mohd isa, cilok saja gegambo saya dalam album kat DH Network itu. saya dah izinkan kat sana. aperpon salam ukhwah…

Reply

azwan 29 January 2013 at 10:04 am

ko memang cuti ke atau balik sini untuk join event ni. rugi lah tak datang. boleh jumpa and berkenalan dengan ko
azwan recently posted..DS Shahidan Akan Dibicarakan

Reply

ProfHariz 29 January 2013 at 10:23 am

Dapat juga bersua muka dengan hang. Tapi hang mcm sibuk noh
ProfHariz recently posted..Hidup Perlu Belajar Dari Kekecewaan Baru Berjaya ?

Reply

Sharafie 30 January 2013 at 12:14 am

tak dapat kenal alam nyata dalam alam maya pun jadi la..hehehe

Reply

munir ardi 30 January 2013 at 12:33 am

akhirnya bisa bersua muka dengan Mohdiza, sewaktu diluar majlis kami dari jauhpun telah kenal dengan anda terimkasih atas keramahannya bro
munir ardi recently posted..Pengalaman tak terlupakan di #SBB2013 bagian 1

Reply

hafidz 30 January 2013 at 10:32 pm

Memang best la ada event yang dapat berhubung secara realiti sesama blogger :D
hafidz recently posted..Wordless Wednesday – Seyra

Reply

azmi 31 January 2013 at 5:31 pm

bestnyer…..dpt bkumpul dgn otai2 blogger…dpt bkongsi idea dn pengalaman….teringin nk join tp blum layak lg…hahahaha

Reply

hafiz 3 February 2013 at 3:45 am

Ramainya dtg.. dari negara jiran pun ade ek? hmmm terasa rugi plak x hadir.

Reply

Obat Herbal Kanker Payudara 8 February 2013 at 2:45 pm

nice post !!

Reply

reezluv 13 February 2013 at 3:45 pm

gua pun teringin nak jumpa si cendol tu..Titan..hahaha
reezluv recently posted..Iris Hotel Tempat Best Untuk Menginap Di Cameron Highland

Reply

profhariz 24 August 2013 at 11:46 pm

Rindu pula sepetang bersama blogger ni :)
profhariz recently posted..MyKad Smart Shopper – Daftar, Diskaun, Point, Tebus

Reply

Hantar Komen

CommentLuv badge

Sebelum:

Selepas: