Blog Popular Malaysia 2012

Blog Popular Malaysia 2012

oleh Mohd Isa pada December 17, 2012

Blog popular Malaysia 2012 merupakan keputusan analisis yang telah dikeluarkan oleh Zeitgeist 2012 iaitu laman yang memaparkan keputusan analisis setiap pertanyaan atau carian di enjin carian Google.

Jika anda seorang blogger yang gemar mengamalkan teknik SEO yang betul dan inginkan cabaran, Google Zeitgeist boleh digunakan sebagai salah satu laman untuk membuat rujukan mengenai kata kunci atau keyword yang popular.

Di dalam laman Google Zeitgeist ini, anda akan dapat melihat banyak keyword popular yang dicari sepanjang tahun dan telah diberikan kepada beberapa kategori. Kategori ini anda boleh jadikan sebuah niche, manakala keyword atau trending anda boleh jadikan isi.

10 Blog Popular Malaysia 2012

Berikut adalah 10 blog popular yang sering dicari dan dilawati oleh pengguna internet di Malaysia:

  1. Beautifulnara
  2. Rotikaya
  3. Oh Bulan
  4. Papagomo
  5. Blog Serius
  6. Malaysia Chronicle
  7. Paultan
  8. Anak Sungai Derhaka
  9. Kari Ngeri
  10. Media Malaya

Agak-agak ada tak blog anda tersenarai dalam senarai di atas, blog saya memang jauh sekalilah. Maklumlah, blog peribadi mana mahunya duduk dalam blog popular yang dikeluarkan oleh Google Zeitgeist.

Carian Popular Malaysia 2012

Berikut adalah keputusan analisis Google Zeitgeist 2012 bagi Malaysia mengikut kategori:
Google Zeitgeist Malaysia 2012
Google Zeitgeist Malaysia 2012 Blog Popular Malaysia

Jika anda sukakan cabaran dalam mengamalkan teknik seo blog yang hebat, Google Zeigeist boleh dijadikan rujukan. Selain daripada itu, anda boleh menggunakan Google Trends untuk mencari keyword popular dan sering dicari pada enjin carian Google.

Manalah tahu, satu hari nanti blog anda tersenarai di antara blog popular Malaysia atau pun artikel anda tersenarai mengikut keyword atau trending di Google Zeitgeist pada tahun-tahun berikutnya.

Blog Popular Malaysia 2012

Jadi pembaca kami! 

Pengarang...

Blogging With Passion - Menulis blog sekadar hobi dan bukannya sepenuh masa. Berkongsi dan mendatangkan hasil. Terima kasih.

17 komen… baca komen di bawah atau tambah komen

Hotel di Bandug 17 December 2012 at 8:51 pm

Terimakasih untuk ulasan “Blog Popular Malaysia”
moga blogku bisa populer seperti blog-blog di atas
Hotel di Bandug recently posted..Hotel Bali World Bandung

Reply

Mohd Isa 21 December 2012 at 4:10 pm

InsyaAllah, jika ada usahanya pasti boleh. :)

Reply

naz 18 December 2012 at 2:09 am

Nampak tu bro, Politik & Gosip retis.

Reply

Mohd Isa 21 December 2012 at 4:12 pm

Nampak bro, bab politik kena berani rare. Hoho!

Reply

cutimalaysia 18 December 2012 at 12:30 pm

Thanks sharing this. baru tau about google zetgeist heheh..
cutimalaysia recently posted..Legoland Malaysia Johor : Destinasi Paling Popular Masakini di Malaysia?

Reply

Mohd Isa 21 December 2012 at 4:12 pm

sama-sama, zetgeist best. :)

Reply

titan 19 December 2012 at 8:10 pm

lambat lagi nak jadi popular. hoho..
titan recently posted..Tajuk.

Reply

Mohd Isa 21 December 2012 at 4:13 pm

nak cepat, tulis pasal politik. salah sikit masuk lokap, masuk paper. laju je. :P

Reply

titan 25 December 2012 at 10:21 pm

itu black hat punya cara. tak nak aku. haha..
titan recently posted..iPhone 5 gadget impian – Ditunda pulak.

Reply

Mohd Isa 27 December 2012 at 12:33 pm

haha…itu bukan black hat bro…itu red hat…tempah maut…:p

Reply

Kujie 30 December 2012 at 9:43 pm

pasal politik dan artis
dua-dua skop tu nak kena bercerita pasal orang lain
aish…. tak beranilah nak tanggung nanti
Kujie recently posted..Rebat RM 200 – 3 Pilihan Telefon Pintar 3G

Reply

Mohd Isa 31 December 2012 at 1:43 am

tahu takpa kak jie, bab cerita pasal orang ni boleh menjatuhkan fitnah. bahaya pun ada. siap boleh kena saman. :)

Reply

rumorslogy 31 December 2012 at 7:57 pm

kena usaha lagi nie..
rumorslogy recently posted..APPLE DAN INTEL KERJASAMA membuat BLUETOOTH SMART WATCH pada 2013

Reply

Mohd Isa 1 January 2013 at 4:14 am

yes, usaha dan terus berusaha. :)

Reply

nazir 7 January 2013 at 9:35 pm

politik dan hiburan menguasai carta kedudukan
nazir recently posted..Keputusan Liga Perdana Malaysia

Reply

Mohd Isa 12 January 2013 at 12:24 pm

tahu takpa, kalau nak cepat naik. jom menulis pasal hiburan dan politik. haha

Reply

Abdur Rozak 26 October 2013 at 7:06 pm

Wah… hebat sungguh mereka!
Abdur Rozak recently posted..Bagaimana Domain Anda Diselenggarakan

Reply

Hantar Komen

CommentLuv badge

Sebelum:

Selepas: